קרקרים

נורית אלפנדרי

קרקרים

את המתכון מצאתי ברשת לפני הרבה שנים ככה שאין לי קרדיט לתת...  

2 תבניות בגודל 30*40 (תבנית תנור רגילה)

1  כוס קמח טפיוקה או קמח טף

1  כוס קמח חומוס

חצי כוס שומשום מלא

כוס גרעיני חמניה

חצי כוס גרעיני דלעת

1  כוס (240 מ"ל ) מים

חצי כוס טחינה גולמית

חצי כוס כפות שמן זית

 1 כף חומץ

1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • בקערה גדולה שופכים את הנוזלים: המים, הטחינה, החומץ והשמן ולתוכם מערבבים את הגרעינים.
  • לתוכך העיסה שנוצרה מוסיפים את את המלח וקמחים ומערבבים היטב!!!
  • משטחים את העיסה הנוזלית על תבנית מרופדת בנייר אפיה , העיסה צריכה להיות דקה ממש לא יותר מ-3 מ"מ גובה.
  • שימו לב שהתנור חייב להיות חם!!!!
  • אופים בחום של 200 מעלות 9 דקות מוציאים וחותכים את גודל הקרקרים שנרצה ...
  •  מחזירים לתנור ואופים עוד 9 דקות עד שהקרקרים זהובים ויפים
  • הערות חשובות:
    • העיסה צריכה להיות דלילה כך שאם לא יצאה עיסה דלילה אתם צריכים להוסיף עוד מים (תתחילו מרבע כוס).
    • ניתן לשחק בכמות וסוג הגרעינים הכי חשוב שבסוף יהיה במתכון 2 כוסות גרעינים .
    • שימו לב שאם הקרקרים עבים מידי או דקים מידי זמן האפיה משתנה לכן חשוב מאוד אחרי הפעם השניה שמכניסים לתנור לשמור על הקרקרים ואם צריך להוציא לפני ה-9 דקות