פנזרוטי

נורית אלפנדרי

פנזרוטי

לבצק

500 גרם קמח

100 גרם חמאה

50 גרם סוכר

1 ביצה מידה L

15 גרם שמרים יבשים

1/4 כפית מלח

20 גרם חלב

 למילוי 

250 גרם גבינת ריקוטה

200 גרם גבינת מסקרפונה

100 גרם סוכר

10 גרם מחית וניל

לטיגון 

1 ליטר שמן קנולה

1 ביצה

להגשה 

אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק
  2. מוצאים את הבצק מהמיקסר ויוצרים עיגול מניחים בקערה מקומחת להתפחה
  3. מכינים את המילית – מערבבים את כל חומרי המלית ומעבירים לשקית זילוף , שומרים במקרר עד לתחילת העבודה .
  4. מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ וממנו קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ.
  5. בצד העיגול מזלפים מתערובת הגבינות את החלק שלא זילפנו בו מכסים בחלק שזילפנו כך שיוצרים צורה של חצי ירח, חשוב מאוד להדק את הקצוות היטב .
  6. מחממים שמן לטיגון , מורחים ביצה טרופה על הבצק משני צידיו ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
  7. מוציאים למגש עם נייר סופג מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות!!!! ואוכלים מיד!!!