עוגת מייפל

זוהי עוגה מושלמת ליד הקפה!
את המתכון קיבלתי לפני שנים רבות מחברתי המוכשרת גילה לוי.
העוגה הזו נכנסת לקטגוריית העוגות של כף/לקקן וקערה ... זה הכלים שתשתמשו בהם בעת הכנת העוגה...

אם הכנתם אשמח שתשתפו אצלי בקיר ואם לא הכנתם בעצמכם שתפו את המתכון אולי מישהו יתלהב יכין עוגה ויזמין אתכם לקפה ...

2 תבנית אינגליישקייק

  • 3 ביצים 
  • 2 סוכר וניל 
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן 
  • 1 שמנת חמוצה או יוגורט
  • 1.5 כוסות קמח תופח 
  • 2 כפות מייפל 
  • מייפל לזיגוג

אופן ההכנה : 

  • בקערת עם מטרפה מקציפים ביצים שלמות (בלי להפריד חלבון וחלמון) ביחד עם סוכר וניל וכוס הסוכר, מוסיפים את המייפל
  • מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים עד לאיחוד החומרים אבל צריך להימנע מערבוב יתר כדי שהעוגה לא תהפוך לעוגת חנק ....
  • שופכים את התערובת ל-2 תבניות אינגלייש קייק משומנות בחמאה.
  • אופים בחום של 160 מעלות כ-40 דקות עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  • שהעוגה חמה שופכים מעל מייפל בנדיבות, מפזרים מעל שבבי שקדים או אגוזים או קוקוס  מצננים לטמפרטורת החדר וטורפים! 

בהצלחה

נורית