עוגה מפנקת לשבת

זוהי עוגה מושלמת ליד הקפה!
את המתכון קיבלתי מחברתי המוכשרת גילה לוי עוגיות מרוקאיות עוגות לאירועים גילה לוי.
ומאז העוגה הזו היא העוגה הכי פופולרית אצלנו בשעת הקפה.
אם הכנתם אשמח שתשתפו אצלי בקיר ואם לא הכנתם בעצמכם שתפו את המתכון אולי יצא לכם מזה קפה עם עוגה...

  • 3 ביצים 
  • 2 סוכר וניל 
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן 
  • 1 שמנת חמוצה או יוגורט
  • 1.5 כוסות קמח תופח 
  • 2 כפות מייפל 
  • מייפל לזיגוג

אופן ההכנה : 

  • בקערת המיקסר מקציפים ביצים שלמות (בלי להפריד חלבון וחלמון ) ביחד עם סוכר וניל וכוס הסוכר, שהביצים תפוחות ומקבלות צבע לבן מוסיפים את המייפל. 
  • בקערה נפרדת טורפים את שאר החומרים למעט המייפל לזיגוג.
  • מאחדים את 2 התערובות בתנועות קיפול.
  • שופכים את התערובת ל-2 תבניות אינגלייש קייק משומנות בחמאה.
  • מפזרים מעל שקדים גרוסים או אגוזי מלך גרוסים אופים בחום של 160 מעלות כ-40 דקות עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  • מזגגים מעל מייפל, מצננים לטמפרטורת החדר וטורפים! 

בהצלחה ❤

נורית