מרק אפונה

מרק אפונה

מצרכים לסיר של 4 ליטר : 

ראש ברוקלי גדול מפורק לפרחים

800 גרם אפונה קפואה

1 ראש  כרשה

1 בצל יבש גדול

4-5 עלי סלרי קצוצים

חצי צרור של כוסברה

4 שיני שום

1 כף כמון

חצי כפית פלפל שחור

1 כף מלח

אופן ההכנה 

קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר גדול עד לשקיפות

קוצצים את הכרשה השום הברוקלי והסלרי  ומוסיפים לסיר , ממשיכים לטגן עד שהם מתחילים להתרכך , מוסיפים את האפונה לסיר וממלאים אותו במים עד לכיסוי מלא של כל הירקות .

מביאים את הסיר לרתיחה , בסוף ההרתחה מתבלים , מתקנים תיבול ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות עד לריכוך מלא של כל הירקות .

עם בלנדר מוט טוחנים את המרק

המרק נשמר במקרר עד 4 ימים .

טיפ חמים: שימו לב שאם הבלנדר שלכם מפלסטיק יש להמתין עד להצטננותו המוחלטת של המרק לפני הטחינה אל תשאלו איך אני יודעת.....