עוגת פירות יבשים

נורית אלפנדרי

עוגת פירות יבשים
טו בשבט כמו עוד חגים שאין בהם ארוחה זה חג שיודעים עליו בעיקר אם יש לכם ילדים או שקיבלתם מהעבודה מארז פירות יבשים....
ואני יש לי מלא ילדים אבל אין בית ספר אז לא ממש ידענו מתי זה טו בשבט... (למעשה אנחנו עוד עושים יצירה עם חנוכיות....) מזל שערן בעלי עובד חיוני והגיע הביתה עם מארז מלא פירות יבשים שגם בימים שהם לא חג לאילנות אין לנו מה לעשות איתם.... ואז הבריק לי רעיון ... בוא נלקט את הפירות היבשים ונהפוך אותם לעוגה ... האמת יצא טעים למות.....וזה שהיא קלה ופשוטה להכנה בכלל הוסיף לה נקודות... רוצו להכין ספרו איך יצא....
עוגת פירות יבשים
תבנית אינגליישקייק
1 כוס פירות יבשים חתוכים לקוביות
רבע כוס אגוזי מלך קצוצים
שלושת רבעי כוס גרנולה
חצי כוס שמן קוקוס (גם שמן קנולה הולך...)
שלושת רבעי כוס סוכר חום
חצי כפית אגוז מוסקט
כפית קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט
חצי כפית מלח
3 ביצים
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
לקישוט קוקוס מעל
אופן ההכנה
ממיסים את שמן הקוקוס עד שהוא הופך לנוזלי ושופכים אותו לקערה גדולה , לקערה מוסיפים את כל יתר המצרכים ומערבבים היטב
התערובת מעט סמיכה וכבדה אל תדאגו ככה זה צריך להיות
מעבירים את התערובת לתבנית אינגליישקייק ואופים בחום 170 כ-40 דקות עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא לח .
מצננים ומגישים .