עוגת פרג

העולם מתחלק לשניים אלה שמשוגעים על פרג ואלה שלא יודעים מה הם מפסידים...

המתכון דורש קצת עבודה אבל האמינו לי שהתוצאה שווה את זה!!!

תבנית בקוטר 24 

מחממים תנור לחום של 160 מעלות

150 גרם חמאה רכה

5 גרם גרידת לימון 

150 גרם סוכר 

4 גרם תמצית וניל 

90 גרם חלמונים 

150 גרם שמנת חמוצה 

90 גרם פרג טחון טרי

90 גרם קמח לבן

5 גרם אבקת אפיה 

160 גרם חלבונים 

75 גרם סוכר

אופן ההכנה 

במיקסר עם וו גיטרה מקציפים 150 גרם חמאה, גרידת לימון ו-150 גרם סוכר עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל והשמנת וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה מוסיפים לקערה את כל החומרים היבשים: פרג טחון, קמח ואבקת אפיה.

את כל התערובת מעבירים לקערה גדולה בעזרת לקקן. 

שוטפים היטב את קערת המיקסר מייבשים ומקציפים חלבונים ו-75 גרם סוכר, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

מאחדים בין המסות : את הקצף חלבונים מעבירים בכל פעם במסות קטנות לקערה עם שאר החומרים , ומערבבים בתנועות קיפול. 

את התבנית משמנים היטב היטב בחמאה .

אופים 45-50 דקות בחום של 160 מעלות.

למצטיינים אפשר ורצוי לצפות בגאנש שוקולד:

125 מ"ל שמנת מתוקה  

100 גרם שוקולד מריר 

ממיסים במיקרוגל עד להמסה מלאה של השוקולד ומצפים את העוגה .