חצ'אפורי

מתכון לחצ'אפורי - נורית אלפנדרי

בצק:

500 גרם קמח לבן 

225 גרם מים בטמפרטורת החדר

50  גר' חמאה חתוכה לקוביות

10 גר' שמרים יבשים 

10 גר' מלח

25 גר' סוכר

200 גר' קמח לעבודה עם בצק

מילוי :

75 גר' גבינה בולגרית

100 גר' גבינה מוצרלה

150 גר' גבינה פטה

1  ביצים

30  גר' חמאה

לסיום האפיה:

2 ביצים

50 גרם חמאה 

אופן הכנה:

בקערת המיקסר מניחים מים, סוכר, חמאה ושמרים, מעל התערובת הזו שופכים את הקמח.

מפעילים את המיקסר במהירות הנמוכה ביותר ולשים במשך דקה עד לקבלת בצק אחיד.

מוסיפים מלח ולשים במהירות נמוכה עם וו לישה 4-5 דקות אם יש צורך מוסיפים תוך כדי לישה קצת קמח ולשים עוד 2 דקות (הבצק צריך להיות רך ונעים למגע).

מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שוים בגודלם .

הכנת הגבינות: 

את הגבינות נגרד נוסיף לתוכם ביצים ונאחד למסה חלקה ככל הניתן .

לוקחים כדור, מקמחים את המשטח עבודה ובעזרת ידיים מרדדים את הכדור לעובי של בערך חצי ס"מ.

מגלגלים את קצות הבצק לכיוון המרכז כדי לקבל צורה של סירה.

במרכז הסירה מניחים מילוי גבינה.

אופים 6 דקות ב- 220 מעלות,

אחרי 6 דקות אפיה מוצאים את המאפה וחופרים במרכז גומה בעזרת כף לתוך הגומה שופכים ביצה, מחזירים לתנור ל- 3-4 דקות.

אחרי אפיה של 3-4 דקות מוצאים את המאפה מהתנור ובמרכזו מניחים קוביית חמאה.