מתכון פאי תפוחים

מתכון לפאי תפוחים של נורית

מצרכים למתכון פאי תפוחים

למילוי תפוחים 

 5 תפוחים קלופים ופרוסים דק
חצי כוס סוכר חום
50 גרם חמאה
 1/3 כוס מים
כף יין אדום
כף גדושה דבש
חצי כפית קינמון

לקלתית 

250 גרם קמח

150 גרם חמאה

2 ביצים

95 גרם אבקת סוכר

30 גרם שקד טחון

1/2 מקל וניל

לקרם שקדים

 50 גרם חמאה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
3/4 כוס שקדים טחונים
 ביצה

אופו ההכנה

לקלתית

מערבבים את כל חומרי הבצק משטחים לעיגול ומקררים במקרר לפחות לשעה.

מעצבים את הקלתית על גבי תבנית מתאימה, בהתאם להדגמה.

אופים כ- 20 דקות בחום של 165 מעלות באפיה עיוורת עד לאפיה מלאה.

קרם שקדים

להקציף במיקסר עם וו גיטרה שקדים חמאה וסוכר, להוסיף ביצה.

מילוי תפוחים

לבשל את הסוכר, חמאה, מים, יין, דבש. קינמון, להוסיף את התפוחים, לבשל עד שהם רכים, ולסנן.

הרכבת הפאי

על גבי הקלתית מורחים קרם שקדים ומשטחים את המסה באופן אחיד.

מסדרים מעל את התפוחים בצורה מעגלית

אופים כ- 30 דקות בחום 160 מעלות

מצננים ורק אז מגישים .