עוגת פולנטה תפוזים ללא גלוטן

תבנית 20X20

מצרכים לעוגה-
1 כוס שמן זית עדין
150 גרם דבש
3 ביצים
2 כפות קליפת תפוז
1 כפית מחית וניל
200 גרם שקדים טחונים
100 גרם קמח פולנטה
קורט מלח
50 מ"ל מיץ תפוזים

לסירופ-
240 מ"ל מיץ תפוזים
100 גרם דבש
5 עלי מרווה

להגשה-
3 תפוזים

אופן ההכנה-
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מקציפים במיקסר שמן זית ודבש על מהירות גבוהה למשך כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים, קליפת תפוז ותמצית וניל, וממשיכים להקציף עוד 2-3 דקות.
3. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים קלות.
4. מערבבים שקדים טחונים וקמח פולנטה ביחד ומוסיפים בהדרגה למסה תוך ערבוב מתמיד.
5. משמנים תבנית בשמן זית, מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא עם פרורים לחים.
6. בנתיים מכינים את הסירופ - מערבבים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש מיד בתחילת הרתיחה וממשיכים לבשל עוד בערך 10 דקות עד שהסירופ מסמיך.
7. מוציאים את עלי המרווה ומקררים.
8. מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים כ-15 דקות לפחות, על כל פרוסה מזלפים מעל סירופ ומקשטים בתפוז

בתיאבון!