קובנה

קובנה עם משימות המשך ומלא זמן לנוח

סיר ג'חנון בקוטר 24

מצרכים:
1 ק"ג קמח
20 גרם שמרים יבשים (4 כפיות)
140 גרם סוכר (⅔ כוס)
20 גרם מלח (2 כפיות)
70 גרם חמאה חתוכה לקוביות
500 גרם מים (2 כוסות)
לגלגול:
200 גרם חמאה ממוסת

אופן הכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים, סוכר, שמרים וקמח ולשים דקה-שתיים עד לאיחוד הבצק. לאחר מכן מוסיפים מלח ואת קוביות החמאה אחת אחת.
2. לשים במשך 8 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד ורך ומעט דביקי.
3. מכסים ומתפיחים 15 דקות. אחרי 15 דקות לשים מעט להורדת הנפח, מכסים ומתפיחים שוב ל-15 דקות, אחרי 15 דקות לשים להורדת הנפח, מכסים ומתפיחים שוב. סה"כ 3 התפחות.
4. אחרי 3 התפחות בנות 15 דקות כל אחת- מחלקים את המסה ל-5 כדורים שווים ועל גבי משטח משומן נותנים להם לנוח עוד 25 דקות.
5. בסיר ג'חנון מסדרים נייר אפיה משומן היטב עם חמאה מומסת.
6. משמנים את משטח העבודה ופותחים כל כדור לעלה דק ככל הניתן ומפזרים עליו בנדיבות חמאה, מקפלים את שליש הבצק הקיצוני למרכז וחוזרים על הפעולה עם השליש הקיצוני הנוסף, כך שמתקבל מלבן ארוך וצר.
7. מגלגלים את המלבן לגליל בצורת צינור ובעזרת סכין חדה ולא משוננת חותכים את הבצק בדיוק באמצע ל- 2 חלקים שווים.
8. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים שנשארו.
9. את הגלילים מסדרים בצורה מעגלית בסיר שהצד החתוך פונה כלפי מעלה, משמנים גם את מכסה הסיר מהחלק הפנימי ומשאירים על השיש להתפחה נוספת של 40 דקות. (הכדורים יגיעו לגובה ⅔ סיר וזה מצוין).
10. אופים במשך שעה בחום 170 מעלות. הבצק יתפח ויעבור את גובה הסיר אבל בהמשך הנפח ירד והסיר שוב ייסגר.
**אפשר לאפות על הפלטה לפחות 12 שעות התוצאה זהה.