דג של השמחות

דג של השמחות

מצרכים:
1 ק"ג סלמון מפולט
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
4 שיני שום
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

לציפוי:
200 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה:
1. קוצצים היטב את עשבי התיבול והשום (אפשר להיעזר במעבד מזון) ומעבירים לקערה
2. מתבלים את עשבי התיבול במלח ופלפל שחור
3. מניחים את הסלמון בתבנית חסינת חום ומעסים אותו במעט שמן זית מכל צדדיו.
4. מפזרים על גבי הסלמון את תערובת עשבי התיבול ומצפים מכל צדדיו.
5. מפזרים בנדיבות שכבת שקדים פרוסים לציפוי הדג.
6. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום 180 מעלות בערך למשך כ- 20 דקות.

** אם רוצים לאפות את הדג מראש, אופים עם כיסוי נייר אלומיניום בחום 180 מעלות, למשך 15 דקות, ולפני ההגשה מחממים בחום של 180 מעלות למשך 5 דקות ללא כיסוי.