עוגיות שקדים

מתכון לעוגיות שקדים אליפות
מצרכים-
200 גרם חמאה רכה מאוד
100 גרם אבקת סוכר (כוס פחות 2 כפות)
10 גרם תמצית וניל (1 כפית)
20 גרם חלב (2 כפות)
200 גרם שקדים טחונים (2 כוסות)
250 גרם קמח (כוס ועוד 3/4)
10 גרם אבקת אפייה (כפית)

להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבלים יחד חמאה, מלח, אבקת סוכר, תמצית וניל וחלב, לתערובת קרמית.
3. בעזרת לקקן מאחדים את המסה ומוסיפים שקדים טחונים, קמח, ואבקת אפייה.
4. מערבלים במהירות נמוכה עד שמתקבלים גושי בצק גדולים ואחידים.
5. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומאחדים עד קבלת גוש שלם.
6. יוצרים מהבצק כדורים קטנים, בערך בגודל 20 גרם
7. מניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים, אין צורך למעוך את הכדורים, הם יצנחו באפיה.
8. אופים במשך כ-12-15 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין בהירות מאוד.
9. מצננים לחלוטין- אחרת הן מתפרקות, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

**לגירסת הפרווה- במקום חמאה, משתמשים בנטורינה בטעם קוקוס