עוגת תפוזים

מתכון לעוגת תפוזים וגעגוע
תבנית קוגלהוף קוטר 22 או 2 תבניות אינגלייש        
כוס מידה 240 מ"ל

מצרכים-
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מחית וניל (תמצית וניל גם יעבוד)
1 כוס מיץ תפוזים
חצי כוס שמן קנולה
2 ביצים מידה L
לסיום האפייה-
רבע כוס מיץ תפוזים
50 גרם קוקוס

 
אופן ההכנה-
1. בקערה גדולה ורחבה מערבבים את כל החומרים, עד לקבלת תערובת חלקה. היזהרו מערבוב יתר, על מנת לא להפוך את העוגה לעוגת חנק.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 40-45 דקות, עד שפני העוגה זהובים והקיסם שננעץ יוצא לח.
3. כשהעוגה חמה, בעזרת מברשת מברישים עליה את רבע כוס מיץ התפוזים ומעל מפזרים קוקוס. 

העוגה יוצאת דחוסה כמו לחם זה בדיוק המרקם שלה!!!
חייב לצנן את העוגה לפני שפורסים אותה על מנת שלא תתפורר.