מרק ירקות לקוסקוס
מרק כזה שאפילו הטבח של המלך לא מכין
מתכון למרק
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ גס
3 קישואים חתוכים לטבעות רחבות
4 גזרים חתוכים לטבעות רחבות
4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
1 נתח דלעת ארוזה מקולפת וחתווכה לקוביות גדולות
4 גבעולי סלרי עם העלים
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה גס
1 כפית שטוחה כמון
1 כפית שטוחה פפריקה
1 כפית גדושה כורכום
1 כפית מלח
חצי כפית שמן
6 שוקיים או כל חלק אחר של העוף שאתם אוהבים
מעט שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
בסיר גדול (שיכיל לפחות 5 ליטר מים) מחממים את השמן ומטגנים את השוקיים היטב עד שהן שחומות מכל הצדדים.
מוסיפים את הירקות וממשיכים לטגן קלות
מכסים את הירקות במים עד יעברו את הגובה ב-3/4 ס״מ
מביטים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים
טועמים ומתקנים תיבול ומורדים את האש ומבשלים על אש נמוכה עוד לפחות 40 דקות, ככל שזמן הבישול ארוך יותר המרק טעים יותר!!!
קוסקוס במיקרו ובלי מסננת
מצרכים:
4 כוסות סולת
3.5 כוסות מים
חצי כוס שמן
כף גדושה מלח
אופן ההכנה
שמים בקערה המתאימה למיקרוגל, את הסולת, השמן והמלח מערבבים היטב .
מוסיפים את המים, מערבבים היטב וסוגרים עם מכסה, גם צלחת תעשה פה עבודה טובה.
מכניסים למיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה 9 דקות.
מוציאים, ובוחשים היטב, זהירות הצלחת או המכסה רותחים.
מחזירים את הכיסוי ומחזירים שוב את הקערה למיקרוגל ל-4 דקות נוספות.
מוציאים, מסירים את הכיסוי ונותנים לתערובת לנוח עד שהיא מתקררת לגמרי.
מעבירים את הקוסקוס הקר למעבד מזון בפולסים קצרים, עד שיש תערובת פירורית .
וזהו!! הקוסקוס מוכן !!!