סלסלות פילו במילוי מלבי


מצרכים לטבעות בקלוואה
15 דפי פילו
100 מ״ל שמן קנולה
100 גרם אגוזי מלך טחונים
100 גרם סוכר
1 כפית קינמון

מצרכים למלבי
500 גרם קרם קוקוס
1/2 כוס סוכר
1 כף מי ורדים
2 כפות גדושות קורנפלור
1/2 כוס חלב שקדים

מצרכים לזיגוג ולקישוט
פיסוק גרוס גס
סירופ מלבי
לסירופ:
1/2 כוס דבש
1 כוס סוכר
2 שערות זעפרן (אמיתי כן....)
1.5 כוסות מים

אופן ההכנה
למלבי :
בסיר מערבבים קורנפלור עם חלב שקדים ומי ורדים ומניחים בצד
בסיר מחממים קרם קוקוס וסוכר עד לסף רתיחה להוסיף את תערובת הקורנפלור ולבשל על אש בינונית עד להסמכה, לקרר לפחות שעה לפני שמתחילים לעבוד , מעבירים לשקית זילוף.

לזיגוג :
מכניסים לסיר את כל חומרי הזיגוג ומביאים לרתיחה.
לטבעות בקלוואה
מערבבים אגוזי מלך, סוכר וקינמון
חוצים את כל הדפי פילו באמצע מכסים במגבת על מנת שלא יתייבשו
לוקחים חצי דף פילו מברישים בשמן קנולה ומפזרים בתחילתו של הדף מתערובת האגוזים
מניחים שיפוד בתחתית הבצק ומגלגלים את הדף סביב השיפוד משאירים 2 סמ מסוף הדף חופשיים ולא מוגלגלים דוחפים בידיים משני קצוות השיפוד לאמצע עד שהבצק מתכווץ ומתקצר שולפים את השיפוד וסוגרים לטבעת.
מניחים את הטבעות בתבנית ומשטחים את האמצע באצבעות לייצר מקום למלבי
מברישים מעל בשמן ואופים ב-170 מעלות כ-15 דקות עד להשחמה , שהטבעות יוצאות חמות מהתנור מברישים בנדיבות עם הנוזל זיגוג שהכנו
הרכבת המנה
מזלפים מעל הסלסלות את המלבי, מקשטים בסירופ מלבי ובפיסטוק ומגישים!!!