מאפה שמרים במילוי גבינות ופסטו

קראנץ פסטו וגבינות

500 גרם קמח לבן

10 גרם שמרים יבשים

20 גרם סוכר

160 גרם חלב

2 ביצים מידה L

100 גרם חמאה

10 גרם מלח

למלית פסטו 

100 גרם עלי בזילקום  

1/3 כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

חצי חופן פטרוזיליה

מלח פלפל

מיץ מחצי לימון  

100 גרם פטה

75 גרם בולגרית

1 ביצה למריחה

למלית גבינות 

100 גרם בולגרית

100  גרם פטה

250 גרם גבינת שמנת

1 כפית קורנפלור

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

חצי כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה קראנץ' פסטו

לקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את כל חומרי הבצק למעט המלח והחמאה

לשים את הבצק עד לאיחוד כל החומרים ומוסיפים את המלח והחמאה

ממשיכים ללוש את הבצק במשך כ-5 דקות עד שהוא אלסטי ונעים למגע

מתפיחים עד להכפלת נפח

בינתיים מכינים את רוטב הפסטו

במעבד מזון טוחנים בזילקום, פטרוזיליה, שום, ושמן זית, מוסיפים מיץ לימון מלח פלפל לפי הטעם .

אופן ההכנה

לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-2 חלקים שווים

לוקחים חלק אחד מהבצק ומרדדים למלבן בעובי חצי ס"מ

על הבצק מפזרים בנדיבות את רוטב הפסטו מעל הפסטו מפוררים את הבולגרית והפטה

מגלגלים לגליל וחותכים עד האמצע ומשתי הרצועות שנוצרו יוצרים בורג כך גם בצד השני

מעבירים לתבנית אינגליישקייק ומתפיחים בפעם השניה

מרדדים את החלק השני של הבצק  למלבן בעובי חצי ס"מ

קראנץ' גבינות

מערבבים את כל הגבינות והתבלינים בקערה

על הבצק מפזרים בנדיבות את מלית הגבינות

מגלגלים לגליל וחותכים עד האמצע ומשתי הרצועות שנוצרו יוצרים בורג כך גם בצד השני

מעבירים לתבנית אינגליישקייק ומתפיחים בפעם השניה

מורחים מעל המאפים ביצה אופים 40 דקות בחום 160 מעלות עד שהבצק זהוב ויפה

מצננים ורק אז מגישים!!!