חצ'פשוקה

בצק:

500 גרם קמח לבן 

275 גרם מים בטמפרטורת החדר

50  גר' חמאה חתוכה לקוביות

10 גר' שמרים יבשים 

10 גר' מלח

25 גר' סוכר

200 גר' קמח לעבודה עם בצק

מילוי :

5 כפות שמן זית

1 פחית שימורים של עגבניות קצוצות 800 גרם 

1 קופסת רסק עגבניות קטנה 

6 שיני שום פרוסות 

1 פלפל אדום נקי מחרצנים וקצוץ דק 

1 פלפל ירוק נקי מחרצנים וקצוץ דק (לא חובה אבל משדרג מאוד)

2 כפות פפריקה מעושנת 

חצי כפית פלפל שחור 

כפית מלח 

לסיום האפיה:

2 ביצים

50 גרם חמאה 

בזיליקום טרי

פלפל חריף פרוס דק 

אופן הכנה:

הכנת הבצק

בקערת המיקסר מניחים מים, סוכר, חמאה ושמרים, מעל התערובת הזו שופכים את הקמח.

מפעילים את המיקסר במהירות הנמוכה ביותר ולשים במשך דקה עד לקבלת בצק אחיד.

מוסיפים מלח ולשים במהירות נמוכה עם וו לישה 4-5 דקות אם יש צורך מוסיפים תוך כדי לישה קצת קמח ולשים עוד 2 דקות (הבצק צריך להיות רך ונעים למגע).

מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שוים בגודלם .

הכנת המילוי:

את השום והפלפלים מטגנים בשמן מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן כדקה. 

מוסיפים את העגבניות הקצוצות ורסק עגבניות מערבבים עד לאיחוד וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ- 5 דקות טועמים ומתקנים תיבול אם צריך ומסירים מהאש (לא צריך לחכות שכל הנוזלים יצטמצמו כי יש לנו ייבוש נוסף בתנור).

הרכבת המנה 

לוקחים כדור, מקמחים את המשטח עבודה ובעזרת ידיים מרדדים את הכדור לעובי של בערך חצי ס"מ.

מגלגלים את קצות הבצק לכיוון המרכז כדי לקבל צורה של סירה.

במרכז הסירה מניחים מילוי עגבניות .

אופים 6 דקות ב- 220 מעלות,

אחרי 6 דקות אפיה מוצאים את המאפה וחופרים במרכז גומה בעזרת כף לתוך הגומה שופכים ביצה, מחזירים לתנור ל- 3-4 דקות.

אחרי אפיה של 3-4 דקות מוצאים את המאפה מהתנור ומורחים בשוליים חמאה. 

מקשטים בבזילקום טרי ופלפל חריף .