מאפה גבינות מפונפן

מאפה גבינות מפונפן 

בצק:

 500 גרם קמח לבן

 225 גרם מים בטמפרטורת החדר

 50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

10  גרם שמרים יבשים

חצי צרור עלי טימין טריים מנוקיים מגבעולים 

25  גרם סוכר

10  גרם מלח

25 גרם שמן זית

מילוי :

75  גרם גבינה בולגרית

 100 גרם גבינה מוצרלה

 150 גרם גבינה פטה

 1 ביצים

10 גרם קורנפלור

להברשת הבצק לפני האפיה – 50 גרם חלב

אופן הכנה:

בקערת המיקסר מניחים מים, סוכר, חמאה ושמרים, מעל התערובת הזו שופכים את הקמח ועלי הטימין.

מפעילים את המיקסר במהירות הנמוכה ביותר ולשים במשך דקה עד לקבלת בצק אחיד.

מוסיפים מלח ושמן זית  ולשים במהירות נמוכה עם וו לישה 4-5 דקות .

הכנת הגבינות

את הגבינות נגרד נוסיף לתוכם ביצה וקורנפלור ונאחד למסה חלקה ככל הניתן, נכניס לשקית זילוף.

את הצק נרדד לצורה מלבנית בגודל 10 על 30 בערך.

בעזרת השקית זילוף נזלף המלית גבינות לאורך המלבן ונכסה רק את החלק של הגבינות ככה שתיווצר גבעה קטנה לאורך המלבן .

בחלק שנותר לנו מהבצק המרודד נחתוך פסים ברוחב ס"מ .

נגלגל את הבצק כך שהרצועות ילפפו אותו מכל כיוון, ונעביר לתבנית אפיה כך שהחלק שלא סגור נמצא בתחתית .

מניחים להתפחה נוספת של 20 דקות שהבצק מכוסה

אופים בחום של 180 מעלות בערך 20 דקות עד המאפה שחום ויפה .