קובה סלק

קצת עצות לפני שמתחילים....

הבצק של מעטפת הקובה מבוסס על סולת .בצק פשוט המבוסס על סולת מלח ומים .

המרקם של הבצק הזה חשוב כי מצד אחד הוא צריך להיות חזק על מנת להחזיק את התערובת אבל מצד שני אסור שיהיה עבה מידיי ולא נרגיש את המילוי .

תנו לתערובת לנוח לפחות חצי שעה כדי שתהיה נוחה לעבודה. הבצק צריך להיראות כמו מרציפן - רק בלי הדביקות. חשוב ללוש היטב לפני שמתחילים לעבוד או מקבלים החלטה של תוספת מים לבצק, אם מחליטים להוסיף מים יש לעשות זאת בזהירות רבה!!! כדי לא להפוך את התערובת לנוזלית....

הבשר. ממולץ לבחור בשילוב של בשר בקר שומני ובבשר עוף מטגנים את הבשר בשמן עם בצל ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה ובהרט .

מלאכת המילוי נעשית בידיים רטובות. לכן, כדאי לעבוד ליד הכיור או להכין מבעוד מועד קערית מים. נוטלים פיסות מן הבצק בגודל של כדור פינג פונג במשקל 40 גרם, משטחים על כף היד הרטובה לעובי חצי ס"מ ומניחים כפית-שתיים של מלית. חופנים את הבצק ליצירת קערית, סוגרים לכדור ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה משומן.

הרוטב. הקובה המסורתית מוגשת עם מרק סלק או מרק דלעת אצלנו אוהבים גם וגם.... אבל אפשר להוסיף גם למרק ירקות כמו של קוסקוס רק חשוב שיהיה מרק ארומטי וחמצמץ.

מכניסים את הקובה בזהירות בזה אחרי זה. הם ישקעו ואז יעלו ויצופו בזמן הבישול. חשוב לדעת: קובה אסור לעצבן!!!! לא מעמיסים, לא מערבבים, לא מנסים להטביע או להציף רק מנענעים  מעט את הסיר בעדינות כדי לפזר אותם באופן שווה, אחרי בערך 20  דקות הקובה יתחילו לצוף,  המלצה של הסבתות  העיראקיות לתת לקובה לנוח 10 דקות ורק אז להגיש, בחלק הזה אני נכשלתי כישלון חרוץ!!!! כי אני ישר מוזגת לצלחת וטורפת.

הקפאה אפשרית בהחלט. לא מפשירים מכניסים ישר מהמקפיא לסיר של מרק חם

המצרכים :

למעטפת:

  • 500 גרם  סולת
  • חצי כפית מלח
  • כ-1.5 כוסות מים

למילוי

  • 1 בצל גדול, מגורר בפומפייה
  • 1 כף שמן
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 150 גרם בשר עוף טחון
  • חצי  כפית בהרט
  • חצי כפית פפריקה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

למרק:

  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 כפות שמן
  • 1 גזר
  • חצי צרור כוסברה
  • 3 סלקים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות סוכר חום דביק
  • כף מלח מלח
  • 2 ליטר מים
  • רבע כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

מכינים את המעטפת:

משרים את הסולת במים עם מלח. נותנים למים להיספג במשך חצי שעה ואז לשים בידיים ליצירת בצק (אף פעם אי אפשר לדייק ממש בכמות המים שצריך, חייבים להרגיש את הבצק, אם נדמה לכם שהוא יבש הוסיפו מעט מים).

מכינים את המילוי:

מחממים מחבת עם שמן ומאדים בצל עד שהוא הופך לשקוף, מוסיפים את הבשר הטחון (משני הסוגים),  ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו. מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה, טועמים, מתקנים תיבול ומעבירים למגש כדי לקרר את התערובת.

הכנת הקובה

בידיים רטובות צובטים מהבצק כדורים קטנים במשקל 40 גרם (או בגודל של  כדורי פינג פונג)עדין בידיים רטובות משטחים כל כדור למעין פיתה, מניחים במרכז כפית של המילוי, מקערים את היד וסוגרים לכדור, מניחים על גבי נייר אפיה משומן ברווחים אחד מהשני למנוע הידבקות .

מכינים את המרק

בסיר גדול עם שמן מאדים בצל, מוסיפים גזר , סלק, תבלינים ולימון  ומערבבים.

מוסיפים מים וכוסברה ומביאים לרתיחה. מבשלים 20  דקות לספיגת טעמים ,  טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

בישול המרק

מוסיפים את כדורי הקובה לתוך המרק הרותח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה.

מומלץ לתת לקובה מנוחה של 10 דקות לפני ההגשה, בהצלחה עם זה... 

כי אני טורפת ישר שזה מוכן !!!!