סטיקי באנס ליום המשפחה
בריוש קינמון ברוטב טופי משגע!!!!!!
סטיקי באנס
תבנית בקוטר 24
לבצק
500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
30 גרם סוכר
5 גרם מלח
180 גרם חלב
80 גרם חמאה רכה
2 ביצים
15 גרם תמצית וניל
מילוי
50גרם חמאה מומסת
200 גרם סוכר
20 גרם קינמון טחון
לרוטב טופי
200 גרם סוכר חום
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
60 גרם חמאה
10 גרם תמצית וניל
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את החלב, הביצים החמאה, תמצית הוניל, הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים עד לאיחוד החומרים (בערך 2 דקות לישה).
מוסיפים את המלח וומשיכים ללוש את הבצק עוד כ-8 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש.
מכסים את הבצק מביאים להתפחה .
מדליקים תנור ל-160 מעלות
מערבבים את כל חומרי המילוי למעט החמאה בקערה.
מכינים את הרוטב: שמים את השמנת, החמאה, הסוכר החום והוניל בסיר קטן ומביאים לרתיחה, מבשלים כחמש דקות תוך עירבוב, עד שהתערובת מסמיכה קצת .
- מרדדים את הבצק לעלה מלבני דק ככל האפשר בגודל 30 על 50 בערך....
- מורחים על הבצק המרודד את החמאה המומסת, ומעליה מפזרים בנדיבות את המילוי של הסוכר והקינמון.
- מגלגלים את הבצק לגליל ארוך וצר וחותכים פרוסות בעובי 5 ס"מ
- לתוך התבנית יוצקים את רוטב הטופי ומסדרים את פרוסות הגליל עם רווחים שווים בניהם.
- מניחים את התבנית בצד עם מגבת מכוסה להתפחה נוספת
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות בערך 40 דקות או שעד שהבצק שחום ויפה .
- מצננים קלות ורק אז אוכלים כי הטופי לוהט!!!! אל תשאלו איך אני יודעת.....