סטיקי באנס ליום המשפחה

בריוש קינמון ברוטב טופי משגע!!!!!!

סטיקי באנס 

תבנית בקוטר 24

לבצק

500 גרם קמח

10 גרם שמרים יבשים

30 גרם סוכר

5 גרם מלח

180 גרם חלב

80 גרם חמאה רכה

 2 ביצים

15 גרם תמצית וניל

מילוי

 50גרם חמאה מומסת

200 גרם סוכר

20 גרם קינמון טחון

לרוטב טופי 

200 גרם סוכר חום

250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38%

60 גרם חמאה

10 גרם תמצית וניל

אופן ההכנה 

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את החלב, הביצים החמאה, תמצית הוניל, הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים עד לאיחוד החומרים (בערך 2 דקות לישה).

מוסיפים את המלח וומשיכים ללוש את הבצק עוד כ-8 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש.

מכסים את הבצק  מביאים להתפחה .

מדליקים תנור ל-160 מעלות

מערבבים את כל חומרי המילוי למעט החמאה בקערה.

מכינים את הרוטב: שמים את השמנת, החמאה, הסוכר החום והוניל בסיר קטן ומביאים לרתיחה, מבשלים כחמש דקות תוך עירבוב, עד שהתערובת מסמיכה קצת .

  • מרדדים את הבצק לעלה מלבני דק ככל האפשר בגודל 30 על 50 בערך....
  • מורחים על הבצק המרודד את החמאה המומסת, ומעליה מפזרים בנדיבות את המילוי של הסוכר והקינמון.
  • מגלגלים את הבצק לגליל ארוך וצר וחותכים פרוסות בעובי 5 ס"מ
  • לתוך התבנית יוצקים את רוטב הטופי ומסדרים את פרוסות הגליל עם רווחים שווים בניהם.
  • מניחים את התבנית בצד עם מגבת מכוסה להתפחה נוספת
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות בערך 40 דקות או שעד שהבצק שחום ויפה .
  • מצננים קלות ורק אז אוכלים כי הטופי לוהט!!!! אל תשאלו איך אני יודעת.....