מרק עדשים ששווה חתונה

המרק הזה הוא בדיוק ליום חורפי שמתחשק משהו חם אבל אין ממש כוח להשקיע... אפילו הילדים  שלי (שהם מבקרי מסעדות קשוחים....) מודים שהוא משומשו ולכן בימים קרים הוא כוכב אצלינו !!! זה מסוג המתכונים האהובים עלי 5 דקות עבודה ויש לנו מרק !!! ואפילו מרק בריא כזה שיגרום למאיה רוזמן נחת... 

תכינו סיר גדול שישאר לכם למחר על העצה הזו תודו לי אחר כך.... 

סיר של 5 ליטר 

2 בצלים גדולים קצו ים דק

6 שיני שום 

3 כוסות עדשים אדומות 

2 גזרים חתוכים קטן 

1 בטטה גדולה חתוכה קטן

50 גרם איטריות 

1 קופסת רסק עגבניות קטנה 

3 כפות כמון 

1 כף מלח 

1 כפית פלפל שחור 

1 כף פפריקה 

אופן ההכנה 

מטגנים בצל עד להזהבה מוסיפים את הגזר והבטטה וממשיכים לטגן עד לסגירה שלהם (טיגון קל שיוצר שכבה על הירק) .

מוסיפים עדשים וממשיכים לטגן.

מוסיפים מים 

מוסיפים רסק ותבלינים ומביאים לרתיחה 

מבשלים על אש נמוכה 20 דקות עד שהירקות מתרככים מוסיפים איטריות וממשיכים לבשל עוד 10 דקות על אש נמוכה . 

ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים .

אם רוצים להקפיא לא מוסיפים איטריות...