פאי לימון
אחיינים זה החיים!!! אחיין שלי מיכאל הוא ילד נדיר, אומנם הוא כבר מזמן לא ילד אלא גבר חתיך, הורס, חכם ומושלם, עבורי הוא תמיד יהיה ילד..
מיכאל זה אחיין ששומר עלי צעירה. למשל באחד מימי ההולדת שלי הלכנו להופעה, אני רוקדת משתוללת שמחה מרגישה מינימום בת 22... ואז הוא בא מחבק אותי ואומר לי אין עליך דודה!! בום זרק אותי חזרה לגיל הבלות...
כמו כל האחיינים שלי, אני שרופה עליו וכשאני יודעת שאנחנו נפגשים, אני תמיד מכינה לו את העוגה שהוא הכי אוהב.. פאי לימון משגעעעעעע!!!
מה צריך? תבנית קוטר 24 או 24 תבניות מיני פאי קוטר 5
לקלתית:
525 גרם קמח
300 גרם חמאה
5 ביצים
210 גרם אבקת סוכר
60 גרם שקד טחון
15 גרם תמצית וניל
לקרם לימון:
380 גרם מיץ לימון
210 גרם סוכר
420 גרם חמאה
315 גרם ביצים
למרנג:
150 גרם חלבונים
150 גרם אבקת סוכר
150 גרם סוכר
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק לקלתית ומקררים לפחות לחצי שעה.
2. אופים את הקלתית בחום של 160 מעלות כ- 30 דקות אפיה עיוורת, עד שהיא מוכנה לגמרי.
3. הכנת הקרם לימון- בסיר על אש מחממים מיץ לימון, סוכר וחמאה, בקערה נפרדת טורפים את הביצים, שופכים את הביצים במנות למסה תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה.
4. הכנת המרנג – מחממים על באן מרי את כל חומרי המרנג עד להמסת הסוכר.
5. מעבירים את המסה החמה למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת מרנג יציב.
מזלפים את המרנג לפי הצורה שרצינו ושורפים מעט עם ברנר מלמעלה.