קיש בטטה

פעם התקשרה אלי לקוחה לבצע הזמנה והיא אמרה לי שהיא רוצה אוכל סופיסטיקייטד (מתחכם).. אני לתומי שאלתי מה זה האוכל הזה? והיא אמרה לי לדוגמא קיש ולא פשטידה... ואני ששנים מכינה קישים בכלל לא ידעתי שזה סופסטיקייטיד.. אחר כך חשבתי על זה, הרי בכל משפחה יש את האח המתחכם (גם באיומי אקדח לא תוציאו ממני מי אצלנו המתחכם..) אז קיש זה האח המתחכם של הפשטידה, מתחכם מתחכם אבל טעים טילים!!
תבנית בקוטר 24

לקלתית:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
קורט מלח

לרוטב רויאל:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 יחידות בצל בינוני מטוגן
2 ביצים
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח, פלפל
200 גרם בטטה צלויה
150 גרם גבינת עיזים

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק משטחים לעיגול ומקררים במקרר לפחות לשעה.
מעצבים את הקיש על גבי תבנית מתאימה
אופים באפיה עיוורת כ- 20 דקות בחום של 165 מעלות .

רוטב רויאל:
מטגנים את הבצל עד להזהבה ומעבירים לקערה
לקערה מוסיפים שמנת וביצה , ומתבלים .

הרכבת הקלתית
מערבבים את הבטטה הצלויה עם הרוטב רויאל מפזרים מעל גבינת עיזים .
אופים בחום של 170 מעלות כ- 20 דקות עד שפני הקיש שחומים .