קציצות דגים
את קציצות הדגים האלו מכינים בשני שלבים - קודם קציצות ואחר כך רוטב, אבל תאמינו לי שמעבד מזון הופך את כל העבודה לפשוטה וקלה ובסוף אין הרבה כלים כי לרוב הקציצות מתחסלות ישר מהסיר!!!!
לקציצות
500 גרם דג לבן טחון במעבד מזון בייתי
בצל לבן בינוני קצוץ דק
עגבניה קטנה קשה קצוצה דק עם המיץ
שן שום כתושה
1.5 כפיות מלח
שלושת רבעי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
חצי כוס עלי כוסברה כוסברה קצוצים
רבע כוס שמן זית
לרוטב:
8 שיני שום חתוכות לרבעים
פלפל ירוק חריף חתוך חתו לפרוסות (לא חייב אבל משדרג פלאים)
2 פלפל אדום מתוק קצוץ דק
קופסא קטנה של רסק עגבניות
1.5 כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית מלח
1.5 כפית כורכום
1 כפית כמון
4 כוסות מים
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה ?
קציצות:
נערבב את כל מרכיבי הקציצה יחדיו: הדג, הבצל, העגבניה, השום, הכוסברה ושמן הזית. נערבב היטב, ונכניס למקרר ל-40 דקות למיצוב טעמים.
רוטב:
לסיר רחב ושטוח עם רבע כוס שמן זית נוסיף שיני שום, פלפל ירוק חריף ופלפל אדום ותבלינים, נטגן את התבלינים והירקות מספר דקות באש בינונית כשמתחילים להריח את השום, נוסיף רסק, ומים. נערבב היטב, נביא לרתיחה, נכסה ונבשל עוד 10 דקות על אש קטנה .
הרכבת הסיר:
נשפוך את הרוטב מהסיר לקערה אחרת נכין קציצות בגודל כדור פינג-פונג, לא גדול יותר. הקציצות רכות אבל לא מדי, נסדר אותן בסיר בו בישלנו את הרוטב בצפיפות רבה (אחרת לא יהיה מקום לכל המסה), בעזרת מצקת נשפוך את הרוטב בעדינות על הקציצות ונחזיר לבישול נוסף, נביא לרתיחה ונבשל עוד 20 דקות באש בינונית .
אזהרה - לא מערבבים את הקציצות בסיר עם כף!! הן יתפרקו בשניה
לחם או חלה טריה וסלט קצוץ ליד ואתם בגן עדן!