סבאיה
מכירים את זה שפתאום הרשת גועשת בגלל משהו שאתם הכרתם לפני המון זמן ופתאום מישהו צילם את זה יפה נתן לזה תג מחיר שערורייתי והופ יש פה סנסציה אז ככה אני מרגישה לאחרונה.....
הרשת גועשת ורועשת עולם האפיה התעורר וגילה את .... הקובנה!!! באמת?????? יודע כל תימני אורגינל וגם כזה שהוא חיקוי שהקובנה היא אחותו הפחות מוצלחת של הג'חנון שהוא למעשה האח הבינוני של הסבאיה!!!!
אוכלים אותה לארוחת בוקר עם רסק עגבניות וביצה וירקות (בשביל המצפון....)
למי שלא מכיר הסבאיה היא עלים דקיקים של בצק ספוג חמאה בו החלקים העליון והתחתון קריספים והחלק האמצעי רך ונימוח
ת-ע–נ- ו-ג!!!!
מי שחושב שההכנה מסובכת טועה מדובר בהכנה פשוטה אך ארוכה במעט כי צריך את הבצק לרדד לעלים דקים דקים שמהם מורכב המאפה!!! מה אני אגיד לכם עונג צרוף הדבר הזה !!!
סבאיה
1 ק"ג קמח
5 גרם שמרים יבשים
25 גרם סוכר
750 גרם מים
25 גרם מלח
למתיחת הבצק : 150 גרם שמן קנולה
למריחת הבצק 300 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
לאפיה :
1 ביצה
100 גרם שושמשום
אופן ההכנה :
תבנית בגודל 40X30 (תבנית תנור סטנדרתית)
מכניסים לתוך קערת מיקסר: מים, קמח, סוכר, שמרים יבשים, לשים בעזרת וו לישה עד לקבלת בצק אחיד מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שהבצק רך וגמיש .
מניחים את הבצק להתפחה בקערה מכוסה עד להכפלת נפח
מחלקים את הבצק לעיגולים במשקל 75 גרם מכסים ומתפיחים שוב (יתקבלו בערך 24 כדורים)
מחממים תנור ל-160 מעלות
מורחים מעט שמן על השיש
משטחים ומותחים ידנית כל כדור בצק ליריעה דקה וכמעט שקופה בגודל התבנית. מורחים חמאה על יריעת הבצק בטפיחות קלות לא משתמשים במרשת כי הבצק מאוד עדין . מגלגלים את יריעת הבצק על מערוך ומעבירים לתבנית. מסדרים את יריעת הבצק בתבנית עד שהיא מגיעה לדפנות, ומורחים מעליה שוב חמאה .
חוזרים על הפעולה הזו עם כל הכדורים....
בזמן שעובדים כדאי להשאיר את כדורי הבצק מכוסים כדי שלא יתייבשו .
אם הבצק נקרע זה ממש לא נורא הבצק הבא מעליו ישמש לו "טלאי" לכיסוי הקרע.
אחרי שסיימנו למתוח ולסדר את כל הבצק בתבנית מורחים מעל ביצה מפזרים מעליה בנדיבות שומשום ואופים במשך 40 דקות בחום של 160 מעלות הבצק העליון חייב להיות שחום ויפה ואם חסר זמן אפיה תמיד כדאי להוסיף עוד 5 דקות בתנור .
את הסבאיה ניתן להקפיא גם שהיא עדין לא אפויה רק בלי ביצה ושושמשום מעל מפשירים במקרר ואחרי ההפשרה מורחים ביצה ושומשום.