עוגיות יהלומי שוקולד

עוגיות יהלומי שוקולד

את העוגיות האלו מכינים יום לפני שרוצים לאכול אותן כי לפני האפיה נדרש להן זמן קירור ממושך !!!

את המתכון מצאתי באתר של בלוגרית ישראלית שחיה בצרפת עשיתי קצת שינויים שיתאים למה שטעים לי.... המתכון המקורי: https://parischezsharon.com/2021/08/chocolate-diamond-cookies-aurelies-treasure.html

חומרים 
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100  גרם סוכר

70 גרם חלמונים (כ-5 חלמונים מידה M)
250 גרם קמח מנופה
50 גרם קקאו מנופה
30  גרם שוקולד מריר קצוץ .

סוכר חום לציפוי הבצק

אופן ההכנה 
24 שעות לפני האפיה:

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר וחלמונים.
  • מוסיפים את הקמח, הקקאו והשוקולד הקצוץ בפעם אחת ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  • מעבדים מעט את הבצק ידנית ויוצרים גליל בקוטר של 5 ס״מ.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות, הבצק צריך להיות ממש קשה לפני החיתוך.
    ביום האפייה:
  • מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
  • בתבנית גדולה אחרת מפזרים כמות נדיבה של סוכר חום.
  • מגלגלים את הגליל על הסוכר, עד שכל הגליל מצופה בסוכר בצורה אחידה.
  • באמצעות סכין חיתוך גדולה וחדה (לא משוננת!!!), חותכים את הגליל הבצק לפרוסות בעובי של 1-1.5 ס״מ כל אחת.
  • מסדרים את הפרוסות על התבנית, אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות אפויות ויבשות מבחוץ.
  • מוציאים מהתנור ומניחים לקירור .