עוגת תפוחים פרווה

יודע כל קונדיטור ואפילו אופה חובב שארוחות שישי בקרב שומרי מסורת מהוות אתגר ממשי לקינוח בסוף הארוחה ..... כיון שגדלתי במשפחה שומרת מסורת בה אנו נפגשים בעיקר בימי שישי בערב וכל אחד מביא מאכל שהכין. ואני איך לא? צריכה להביא קינוחים... האתגר הוא כפול ומכופל כי זה לא רק צריך להיות פרווה זה חייב להיות טעים (אם שוויץ אז עד הסוף...).
זהו אחד מהמתכונים האהובים עלינו במיוחד עוגת תפוחים נימוחה ורכה שאם מגישים אותה עם גלידת וניל (פרווה כמובן) מתקבל רושם מוצלח וטעם משובח וזה שהיא קלה ופשוטה להכנה זה בונוס מצוין!

קבלו באהבה
המצרכים לתבנית בקוטר 24: 

  • 4 תפוחים מקולפים ומגולענים 
  • 1 כף קינמון 
  • 200 גרם קמח תופח (בערך כוס וחצי)
  • 230 גרם סוכר חום (בערך 1 כוס)
  • 180 גרם ביצים (בערך 3 ביצים מידה L)
  • 190 מ"ל שמן קנולה (בערך 2/3 כוס שמן)
  • 1/2 כפית קינמון 
  • 2-3 כפות אגוזי מלך גרוסים
  • מעט סוכר חום לפיזור מעל העוגה 

אופן ההכנה:

  • את התפוחים המגולענים פורסים לפרוסות דקות.
  • מערבבים את התפוחים עם כף סוכר וכף קינמון ומסדרים בצורת מניפה בתחתית התבנית ששימנו מראש. 
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, השמן, הקינמון , הביצים והאגוזים. עד לקבלת עיסה סמיכה מאוד (לא לדאוג כך בדיוק היא צריכה להיות).
  • שופכים את העיסה על גבי התפוחים שסידרנו בתבנית ובוזקים מעל מעט סוכר חום.
  • אופים בחום בינוני (160-170 מעלות ) במשך 40 דקות עד שהקיסם יוצא לח.
  • הכי טעים לאכול אותה חמה עם כדור גלידת וניל (פרווה כמובן).

טיפ חלומי - כדי להימנע מאפיית יתר או מאפיה חסרה אני ממליצה לבדוק כבר אחרי 2/3 מהזמן מה מצב העוגה כך תדעו בדיוק מהו הזמן הדרוש לאפיית העוגה בתנור שלכם.

נשיקות

נורית