עוגת תפוזים

נורית אלפנדרי

עוגת תפוזים 

אחת העוגות הראשונות שהכנתי בחיי זוהי גם העוגה היחידה שיש עליה בבית קונצנזוס תמיד כייף שיש אותה.... 

מצרכים לתבנית אינגלייש קייק :

כוס מידה 240 מ"ל 

1 כוס סוכר 

2 כוסות קמח לבן

2 כפיות אבקת אפיה 

1 כפית מחית וניל (תמצית וניל גם יעבוד) 

1 כוס מיץ תפוזים 

חצי כוס שמן קנולה 

2 ביצים מידה L

לסיום האפיה

רבע כוס מיץ תפוזים 

50 גרם קוקוס 

אופן ההכנה

בקערה גדולה ורחבה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה היזהרו מערבוב יתר על מנת לא להפוך את העוגה לעוגת חנק .

אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים 40-45 דקות עד שפני העוגה זהובים והקיסם שננעץ יוצא לח.

שהעוגה חמה בעזרת מברשת מברישים עליה את רבע כוס מיץ התפוזים ומעל מפזרים קוקוס .

חייב לצנן את העוגה לפני שפורסים אותה על מנת שלא תתפורר.

העוגה נשמרת בכלי אטום עד 5 ימים .