עוגת שוקולד טעימה טעימה פשוטה פשוטה

העוגה הזו היא הצלחה אצלנו בבית, היא משובחת בגירסה החלבית שלה ולא פחות משובחת בגירסת הפרווה.
המתכון נמצא אצלי שנים רבות כך שאני לא זוכרת למי הוא שייך ולכן לא יכולה לתת קרדיט.

המצרכים לתבנית 24:

  • 5 ביצים 
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן קנולה 
  • 1 כוס חלב/ מים 
  • 2 כוסות קמח תופח 
  • 2 כפות שוקולית 
  • 2 כפות קקאו 
  • 2 כפות פודינג וניל 

אופן ההכנה: 

  • במיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח מאוד כמעט לבן, מנמיכים את עוצמת המיקסר למינימום ומוסיפים מים/חלב, ושמן מערבבים עוד זמן קצר. 
  • בקערה נפרדת מנפים קמח תופח, קקאו, שוקולית ופודינג וניל את החומרים היבשים מוסיפים לקערת המיקסר ומביאים לאיחוד. 
  • אופים בחום 160 מעלות במשך 35-40 דקות.

לציפוי:

  • 1 חבילת שוקולד מריר 
  • 125 מל שמנת מתוקה או קצפת צמחית
  • מביאים את השמנת/הקצפת לסף רתיחה ומוסיפים אליה את השוקולד
  • מערבבים עד לאיחוד חומרים
  • נותנים לתערובת להתקרר מעט ומוזגים מעל העוגה.

ניתן לקשט מעל בשבבי פייטאה, שבבי שוקולד לבן, קוקוס, אגוזים ועוד כיד הדמיון הטובה. 

בהצלחה 

נורית