מרק בצל

אח שלי שחר מכין מרק בצל הכי טעים בעולם!!!

הבצל הוא ירק מפוצץ מים וכדי להגיע למצב של קרמול והגעה למצב שחום ויפה צריך לטרחן 40 דקות טיגון כדי להוציא את כל המים ולהגיע למצב שהבצל משחים ויפה...

באחת הפעמים שאחי הביא למפגש משפחתי (נשמע כמו סיפור ממאה אחרת אבל זה היה רק בחורף שעבר....) שיבחתי והיללתי אותו על העבודה הקשה שלו בכל רק 40 דקות עבודת הכנה משעממת.... ואז הוא סיפר לי על טריק שמקצר את זמן הבישול פשוט מייבשים את הבצלים בתנור... ולסיר מגיעים בצלים יבשים שרק זקוקים לקרמול 5 דקות הכנה עוד 5 דקות עבודה וזהו!!! יש מרק בצל ... אז עכשיו שפיניתי לכם 40 דקות מהחיים לכו תעשו משהו משמח ... שנ"צ, ספר טוב, סקס, בינג', או סתם תשתו קפה ותגיבו לי לפוסט ...   

מרק בצל של אחי שחר

1.5 ק"ג בצל

100 גרם חמאה

1.5 כפות מלח  

כף  טימין יבש

2 כפות סויה 

1 כף קמח

כפית פלפל שחור טחון

1 ורבע ליטר מים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות

חותכים את הבצלים במעבד מזון או במנדולינה לפרוסות דקות ומעבירים לקערה גדולה

ממיסים 70 גרם חמאה ושופכים על הבצלים מוסיפים גם את המלח ומערבבים היטב עד שהבצלים משומנים היטב בחמאה

מרפדים תבנית בנייר אפיה ואופים את הבצלים בערך 50 דקות מפעם לפעם מערבבים קלות עם כף ארוכה .

מוציאים את הבצלים מהתנור ומעבירים לסיר בגודל 4 ליטר

ממיסים בסיר את יתרת החמאה שנשארה לנו (30 גרם) ומוסיפים אליה את הבצלים .

מטגנים את הבצלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת שחומה ויפה .

מוסיפים לסיר את כוס היין הלבן וממשיכים לטגן עד שהנוזל התאדה כמעט לגמרי

מוסיפים 2 כפות סויה, פלפל שחור וכף קמח ומערבבים עד שהם נעלמים לגמרי בתערובת

מוספים את המים מביאים לרתיחה טועמים ומתקנים תיבול

מגישים עם פרוסות בגאט קלויות בתנור עם שמן זית אורגנו ושום....