פשטידת ירקות וגבינות

נורית אלפנדרי

פשטידת ירקות וגבינות

2 בצלים קצוצים דק 

2 סלסלאות פטריות או 400 גרם(בערך 2 כוסות) ירק שאוהבים ברוקלי, כרובית, פלפלים,תרד וכו'

4 כפות גדושות גבינת מוצרלה 

4 כפות גדושות גבינה בולגרית 

1 גביע קוטג' 

3 ביצים 

3/4 כוס קמח תופח 

1 כפית אגוז מוסקט

חצי כפית מלח 

חצי כפית פלפל 

אופן ההכנה 

קוצצים את הבצל קצוץ ומטגנים על לשקיפות 

גם את הירק שבחרנו קוצצים ומוסיפים למחבת להמשך טיגון 

שהבצל התחיל להשחים והירקות התחילו להתרכך מורידים את המחבת מהאש ומעבירים לקערה גדולה .

לקערה מוסיפים ביצים, גבינות וקמח ומערבבים היטב 

מתבלים באגוז מוסקט מלח ופלפל 

משמנים תבנית בגודל 30*40 או 18 כלים של קאפקייקס (אלו מהקרטון)

אופים בחום 160 מעלות בערך 35 דקות עד שפני הפשטידה חומים ויפים. 

דברים חשובים

אני אוהבת לאפות את הפשטידה הזו בכלים אישיים כי בהגשה זה יוצא מרשים יותר שימו לב שבכלים אישיים לא למלא יותר מ-3/4 גובה.

תהיו עדינים עם המלח כי הגבינה הבולגרית שהוספנו מלוחה מאוד.