בראוניז נוטלה
נורית אלפנדרי
בראוניז נוטלה
מדובר באחד המתכונים המושחתים ביותר והמתוקים ביותר שתיתקלו בהם ההכנה פשוטה אבל יש לצנן את הבראוניז ממש טוב לפני שמגישים אותם וגם אז רצוי לעשות את זה על צלחת עם גלידה!!!!
רכיבים
1 כוס נוטלה
150 גרם חמאה
2 כוסות סוכר חום כהה,
120 גרם גבינת שמנת
2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים מידה L
2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/4 כוס נוטלה
אופן ההכנה
חממו את התנור ל -180 מעלות , מרפדים תבנית אפייה 20*30 בנייר אפיה.
מרפדים תבנית נוספת בנייר ומפנים מעט מקום במקפיא.
את כוס הנוטלה מכניסים לשקית זילוף ויוצקים כ-12 כפתורים, הם לא חייבים להיות בגודל זהה, מכניסים למקפיא בזמן שמכינים את הבראוניז.
בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש בינונית עד שהחמאה נמסה לגמרי, מסירים מהאש ויוצקים מיד לקערת ערבוב.
מערבבים פנימה את הסוכר החום וטורפים היטב (ללא מיקסר) מוסיפים את הגבינה וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.
מוסיפים את הווניל, ואז את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף ידנית עד לקבלת מסה אחידה.
מערבבים את הסודה לשתיה והמלח לתוך הקמח ואז מערבבים את הקמח לבלילה. מערבבים עד לאיחוד יש להימנע מערבוב יתר.
מוסיפים את 1/4 כוס הנוטלה ומערבבים אותה לתוך המסה בעזרת לקקן, לא צריך לערבב אך לא עד לקבלת מה אחידה אלא רצוי שישארו פסים של צבע .
את המסה שופכים לתבנית מלבנית בגודל 20*30 .
מוציאים את הנוטלה מהמקפיא, ומטביעים את כל כפתורי הנוטלה בבצק ובעזרת לקקן משטחים את החלק העליון של המסה.
אופים כ-35 דקות מוצאים מהתנור שהשכבה העליונה שחומה ויפה, הקצוות העליונים מתחילים להתקשות ומרכז המסה מעט רוטט.
מצננים לחלוטין מכניסים למקרר להתיצבות של שעה לפחות חותכים לריבועים ומגישים.