מריטוצו- לחמניית בריוש

ההורים שלי הם דתיים מסורתיים ותימנים קפדנים!!! וככאלה הדלקת נרות חנוכה תערך תמיד תמיד שאבא שלי חוזר מתפילת ערבית כלומר בשעה 17:00 מין שעה כזו שאתה כבר לא ממש שבע מארוחת צהרים אבל גם לא רעב לארוחת ערב... אז הרומאים (שגם הם החריבו לו את בית המקדש במועד אחר...) הביאו אותה ביציאה שבחרתי לאמץ.... מריטוצו!!! אז מה אם תימן ורומא רחוקות זו מזו אנחנו לוקחים מה שטוב לנו....
מריטוצו זו לחמנית בריוש מפוצצת חמאה מלאה בקרם שמנת ומסקרפונה ועל כל הטוב הזה מפזרים בנדיבות אבקת סוכר ... כמו הרבה דברים בחיים המתכון דורש השקעה (ממש מעט...) אבל בביס הראשון תבינו שכל ההשקעה השתלמה ...

מצרכים:
500 גרם קמח לבן
250 גרם חלב
45 גרם ביצים
4 גרם שמרים
45 גרם סוכר
11 גרם מלח
45 גרם חמאה
גרידת לימון מלימון אחד

לציפוי
1 חלבון
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם מים
כמה טיפות מיץ לימון
קרם מסקרפונה
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
3 כפות פודינג וניל
3 כפות אבקת סוכר
240 מ"ל חלב
250 גרם גבינת מסקרפונה
אבקת סוכר לפיזור
אופן הכנת הלחמניות

הוראות הכנה:
מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, החלב, הביצים, החמאה, השמרים והסוכר ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד גמיש ומבריק.
מכסים ומתפיחים עד להכפלת נפח
מחלקים ללחמניות בגודל 35 גרם מסדרים על תבנית אפיה ומתפיחים שוב כשעה
אופים בחום 170 מעלות כ-15 דקות.
מכינים את הציפוי
שמים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה תוך טריפה מתמדת עד שמתקבל קצף  לבו ובהיר, מצננים עד לסיום האפיה .
מכינים את הקרם
מקציפים את השמנת, החלב, האבקת הסוכר והפודינג  עד לקבלת קצף דליל מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב, מכניסים לשקית זילוף.
הרכבת המנה
מיד שהלחמניות יוצאות מהתנור מצפים אותם בציפוי בעודם חמות ומצננים,
חותכים את הלחמנייה לחצי וממלאים בקרם מכניסים למקרר לשעה להתייצבות מפזרים מעל אבשת סוכר ומגישים.