קורס קונדיטוריה - 12 מפגשים
מחזור ערב 11.11.24 | מחזור בוקר 18.12.24
עולם הקונדיטוריה המקצועי הוא עולם עשיר ומרתק, בקורס קונדיטוריה נלמד את יסודות האפייה, הלימודים הינם מעשיים וחווייתיים ומיועדים למעוניינים להעמיק את הידע בתחום הקונדיטוריה. הקורס מקנה כלים מקצועיים לקונדיטורים בתחילת דרכם המעוניינים בשיפור יכולות הקונדיטוריה והאפייה ובהשתלבות בעבודה בתחום.
הקורס מתקיים בקבוצה קטנה עם יחס אישי, ומנוהל על ידי נורית אלפנדרי, קונדיטורית מקצועית, מוסמכת ומנוסה. אם הייתם רוצים להפוך את תחביב האפייה למקצוע, הירשמו לקורס קונדיטוריה של המטבח.
** מפגש בונוס עם הקונדיטורית האגדית- קרין גורן!! **
מועדי מפגשים-
קורס ערב- מחזור 13
12 מפגשים בימי שני, בין השעות 16:00-21:00. החל מה- 11.11.2024
מועדים- 11.11.24, 18.11.24, 25.11.24, 02.12.24, 09.12.24, 16.12.24, 23.12.24, 30.12.24, 06.01.25, 13.01.25, 20.01.25, 27.01.25
קורס בוקר- מחזור 14
12 מפגשים בימי רביעי, בין השעות 9:00-14:00. החל מה- 18.12.2024
מועדים- 18.12.24, 25.12.24, 01.01.25, 08.01.25, 15.01.25, 22.01.25, 29.01.25, 05.02.25, 12.02.25, 19.02.25, 26.02.25, 05.03.25
למי מיועד הקורס?
הקורס מיועד לחובבי האפייה אשר מעוניינים לשפר את היכולות והטכניקות שלהם בתחום הקונדיטוריה, ורוצים להשתלב בתחום האפייה המקצועית
איפה לומדים?
המטבח ממוקם במתחם גן שמואל, חלל מאובזר במיטב הטכנולוגיה הקולינרית ומשלב פונקציונליות, אסתטיקה וחומרי גלם משובחים.
אופן הלימוד
בתחילת כל מפגש התלמידים יקבלו הסבר תיאורטי ובהמשך יישמו באופן מעשי את הנלמד. כל מפגש עוסק בתחום אחר בעולם הקונדיטוריה, הקורס מובנה ותהליכי ולא ניתן להירשם רק לחלק מהמפגשים.
מפגש ראשון - בצק פריך טארטים וקישים :
נלמד עקרונות נכונים לעבודה עם בצק פריך ואפייתו ונחבר אליו מליות שונות קרות וחמות.
מפגש שני - בצק רבוך:
פחזניות במילוי קרם פטיסייר וקרם דיפלומט שידועים בכינויים הקרמים של האופים.
מפגש שלישי - בצק שמרים ובריוש:
נלמד ונתרגל הכנת מאפי שמרים מתוקים ומלוחים כאלו שיפיצו ריח מדהים בבית כזה שלא ניתן לעמוד בפניו! נכיר את חומרי הגלם ותפקידם הקריטי בתפיחה, אפיה ובטעם המשובח של מאפה שמרים איכותי באמת.
מפגש רביעי - מקרונים:
נלמד עבודה עם אחד מבסיסי הקונדיטוריה - המרנג. נכין את העוגייה הצרפתית שאף קונדיטוריה לא שלמה בלעדיה כולל הכנת מילויים משגעים.
מפגש חמישי - עוגות גבינה:
נלמד להכין עוגת גבינה שיוצאת מושלמת בכל הכנה תוך שימוש בטכניקות שנלמדו בקורס. נכין עוגת גבינה אפויה ועוגת גבינה מוס פירורים.
מפגש שישי- מוסים:
נלמד להכין מוס מושלם ע"י הכנת עוגת טריקולד הכוללת שימוש נכון בג'לטין ועבודה עם שקף והכי חשוב - טכניקה לקבלת שכבות ישרות ומרשימות.
מפגש שביעי - מאפים מלוחים:
נלמד לאפות מאפים מלוחים ממיטב מטבחי העולם - חצ'פורי גיאורגי, קיש לורן, פחזניות פרמז'ן ועוגת ירקות שורש.
מפגש שמיני - לחם:
נכיר את עולם הלחמים המגוון ובכלל זה הכנת בצק עם עבודת שמרים והתפחה. הכנת לחם איטלקי, קובנה ולחם כוסמין.
מפגש תשיעי - פטיפורים:
קינוחים קטנים שהופכים כל סיום ארוחה לחגיגה. פטיפורים של קראנץ' שוקולד, קרמו שוקולד על בסיס פריך, פטיפור סבלה פיסטוק קרם לימון ומרנג איטלקי.
מפגש עשירי - קינוחי שוקולד מושחתים: שוקולד נמסיס, טראפלס שוקולד וברנדי וטראט שוקולד צרפתי.
מפגש אחד עשר - שיעור זילוף:
נלמד טכניקות זילוף שונות, נכין עוגת יום הולדת עטופה בקצפת עם טפטופי שוקולד מושלמים ואינסטגרמיים.
מפגש שנים עשר - קינוחים איטלקיים:
נכין קינוחים קלאסיים מהמטבח האיטלקי המשובח תוך שימוש בטכניקות שכבר נלמדו בקורס. טירמיסו בהגשה קצת אחרת, פנקוטה ומלך הקינוחים האיטלקיים: מריטוצו.
בכל מפגש יקבלו התלמידים מתכונים, בסיום הקורס יישארו המשתתפים עם אוסף המתכונים שנלמדו בקורס.
הסטודיו רשאי לשנות את סדר המפגשים בהתאם לצורכי הסטודיו ולזמינות המרצים וחומרי הגלם.
עלות הקורס:
5,350 ₪ כולל מע"מ, ל-12 מפגשים.
הטבה לנרשמים בהרשמה מוקדמת! עלות הקורס תהיה 4,900 ₪ (בהרשמה עד ה-30.9.24)
ניתן לחלק ל-5 תשלומים שווים.
ניתן להירשם בלינק המצורף- הנרשמים ישלמו 500 ש"ח דמי הרשמה ואת היתרה ישלמו כשבוע לפני מועד הקורס.
קורס ערב החל מה- 11.11.24 | 16:00-21:00 | להרשמה |
קורס בוקר החל מה- 18.12.24 | 9:00-14:00 | להרשמה |
טלפון 050-5228142 | מייל [email protected]
פתיחת הקורס מותנה במינימום נרשמים.