קורס בישול יצירתי- 9 מפגשים

מחזור חדש ייפתח בקרוב

קורס בישול, לאורך 9 מפגשים מלמדים ומהנים, לבעלי רקע בסיסי ומעלה במטבח הביתי. הקורס נועד לעורר יצירתיות בבישול, היכרות עם מתכונים ושיטות בישול חדשות, לשדרג את הידע הטכני והמעשי במטבח. לאור ההצלחה אנחנו פותחים מחזור נוסף!!!

הקורס מתקיים בקבוצה קטנה של עד 15 משתתפים. אורך כל שיעור כ-4 שעות.

בכל אחד מהשיעורים נלמד ונתנסה בעצמינו בכל שלבי הבישול, השיעור כולל הדגמות והתנסות בפועל, בסוף כל שיעור נאכל ונהנה מהמנות הטעימות מעשה ידינו.

נלמד לבנות ארוחה משגעת עם מגוון פרודוקטים טריים ונפוצים. בכל שיעור לבד מהמנות שנלמד, נקבל גם הסברים מעמיקים לאופן החיתוך של הירקות, הדגים, המאפים וכן עבודה פרקטית עם כלי המטבח השונים באופן שיעורר בכם השראה ואהבה לעולם הבישול ורכישת טכניקות שיקצרו את זמן הכנת המנות, בסוף כל שיעור נשב לארוחה מעשה ידנו.

למי מיועד הקורס?
הקורס מיועד לבשלנים חובבים שרוצים להעמיק את הידע ואת ההתנסות שלהם בשלל מטבחים מהעולם. בואו להתאהב במטבח מחדש ולרכוש מיומנויות בשיטות בישול מתקדמות, תוך טיול קולינרי ברחבי הגלובוס…

היקף הקורס ומועדי המפגשים
קורס בוקר- מחזור 5 (תאריך יפורסם בקרוב):
9 מפגשים בימי שלישי, אחת לשבוע בין השעות 17:00-21:00 


איפה לומדים?
המטבח ממוקם במתחם גן שמואל, חלל מאובזר במיטב הטכנולוגיה הקולינרית ומשלב פונקציונליות, אסתטיקה וחומרי גלם משובחים.

הקורס יועבר ע"י שפים מתמחים ובהנהלת השפית נורית אלפנדרי, במטבח מאובזר ומצויד, הלימודים מעשיים וחווייתיים והמשתתפים מכינים את מירב המנות בעצמם.

מה נלמד?
מפגש 1 - מטבח ים תיכוני- חלה, מקלובה, עלי גפן ממולאים, ניוקי ברוטב פטריות וערמונים, קציצות דגים פיקנטיות וספנקופיטה- מאפה פילו במילוי גבינות ומנגולד.
מפגש 2 - מטבח איטלקי קלאסי- טורטליני במילוי גבינות ברוטב חמאת מרווה, פסטה טרייה עם רוטב עגבניות צלויות, יין ומנגולד, פיצה ביאנקה, ארנצ'יני וסלט פאנצנלה מרענן.
מפגש 3 - לחמים מהעולם- כאלו שאפשר להכין בכל תנור בייתי באגט צרפתי, לחם איטלקי, קובנה ולחם כוסמין.
מפגש 4 - מפגש אסייתי- סלט תאילנדי, פאד תאי - אטריות מוקפצות עם ירקות וטופו, פאד קפאו - דג מטוגן ומתובל על מצע אורז עם ביצת עין, סירות חסה במילוי דג פריך וירקות ברוטב פונזו ומלבי אסייתי ברוטב אננס.
מפגש 5 - בראנץ' מפנק- נלמד איך להכין בראנץ' מפנק: קיש פלפלים, בורקיטאס, גראטן תפוחי אדמה, רוגלך מלוח, סלט כרוב אסייתי עם תערובת פיצוחים, קציצות ירק וסלט קיסר.
מפגש 6 - דגים- לימוד שיטות הכנה שונות - סביצ'ה דג ים, קרפצ'יו - דואט סלמון ודג לבן, קבב דג בורי על קוסקוס וגרגירי חומוס וחריימה.
מפגש 7 - חגיגית תבשילים-  מרק ירקות עם קוסקוס פטנט, קובה חמוסטה , פריקסה ומג'דרה.
מפגש 8 - קינוחים של מסעדות- מסיבת קינוחים של מסעדות שאפשר להכין בבית. קרם ברולה, טבעות בקלאווה במילוי מלבי, קרם לימון עם מרנג ופנקוטה יוגורט.
מפגש 9 - בישול בריא- בורקס קינואה, קובה כרובית במילוי פטריות, קציצות עדשים עם עשבי תיבול, ממרח שקדים ושום, קרם אפונה, ממרח כוסברה לימוני, טחינה סלק, סלט שורשים וטראפלס.


בכל מפגש יקבלו התלמידים מתכונים, בסיום הקורס יישארו המשתתפים עם אוסף המתכונים שנלמדו.

בסוף כל שיעור נקיים ארוחה טעימה.
תינתן תעודת סיום קורס מטעם המטבח- סדנאות בישול ואפייה.

אופן הלימוד
בתחילת כל מפגש התלמידים יקבלו הסבר תיאורטי ובהמשך יישמו באופן מעשי את הנלמד. כל מפגש עוסק בתחום אחר בעולם הבישול, הקורס מובנה ותהליכי ולא ניתן להירשם רק לחלק מהמפגשים.

להרשמה - התקשרו 050-5228142

עלות הקורס:
3,900 ש"ח מחיר מלא, ל-9 מפגשים. ניתן לחלק ל-5 תשלומים שווים.

טלפון 050-5228142 | מייל [email protected] 
פתיחת הקורס מותנה במינימום נרשמים.

לעמוד הסדנאות לחצו

תמונות מתוך קורס בישול 





כללי בטיחות בכדי שיהיה בטוח וכיף:

ב"מטבח" סדנאות בישול ואפיה אנו שומרים על הכללים בכדי לאפשר למשתתפים חוויה מהנה ובטוחה. יש לשטוף ידיים ולשמור על ניקיון העמדה. חשוב לציין כי הסטודיו אינו נקי משום אלרגן! במידה וידועה רגישות למזון מסוים יש לברר תחליפים לפני ההרשמה לסדנה, לא ניתן לשנות את מרכיבי המנה ביום הסדנה. אנו שמחים להמשיך להפעיל סדנאות בבטחה ובכיף. צוות המטבח.

ועוד הערות אחרונות:

מפעם לפעם אנחנו מצלמים את הסדנאות לצורכי פרסום, צילומים שיתבצעו ע"י המטבח במהלך הסדנה יהיו בבעלותנו ולשימושינו המסחרי. יתכנו שינויים בתפריט הסדנה. מומלץ להגיע עם בגדים נוחים, נעליים סגורות ושיער אסוף. המקום כשר בהשגחת הרבנות כפר פינס (מועצה אזורית מנשה).

רוצים לדעת מה לקוחות מספרים עלינו?


לחצו כאן